Alles wat je wilt weten over de beste spelcomputer voor kinderen

spelcomputer

Een spelcomputer geeft gezelligheid en plezier voor het hele gezin. Natuurlijk zijn bordspellen erg leuk om te spelen, maar onderschat niet het plezier wat je met elkaar kunt beleven met een spelcomputer. Kinderen, maar ook ouders zijn gek op het spelen van een game. Maar belangrijk is om de juiste spelcomputer te kopen. Niet alle spelcomputers zijn geschikt voor jonge spelers. Wanneer je op zoek gaat, heb je genoeg keus. Zowel in de winkels als online. De drie bekendste merken zijn Xbox, PlayStation en Nintendo. Het aanbod in de productlijnen varieert van eenvoudig en goedkoop, tot geavanceerd en prijzig.

In dit artikel gaan we de diverse spelcomputers beoordelen op geschiktheid. Daarbij lettend op de doelgroep en de eigenschappen die horen bij de spelcomputer. Bij kinderen is het speelgemak en de gezelligheid die erbij komt kijken een vereiste. Terwijl de ware gamer een spelcomputer wenst die geschikt is voor online gamen. Chatten is daarbij ook vaak een gewenste functie net als een goede ingebouwde processor die de meest geavanceerde spellen aankan.

Beste spelcomputers

Wanneer je een spelcomputer zoekt voor een kind jonger dan tien jaar, dan zijn de creatieve mogelijkheden meer van belang. De games die gespeeld kunnen worden, dienen te passen in de belevingswereld van het kind. Daarnaast mag een spelcomputer leerzaam zijn, waarbij een kind leert om de coördinatie en creativiteit te bevorderen. Het doel van dit artikel is om de spelcomputers zodanig te beoordelen, dat er makkelijk een keuze gemaakt kan worden.

Xbox One: een echte multimedia alleskunner

Zoek je naar een spelcomputer die meer kan dan alleen games spelen? Dan is deze een ideale keuze. Met de Xbox One kijk je ook films, luister je muziek en kun je internetten. Het blijkt door al zijn multimediafuncties een ware concurrent van de PlayStation 4. De Xbox beschikt over de mogelijkheid om cd`s af te spelen en hij bevat een Blu-ray speler. Deze Blu-ray is gelijk aan de PlayStation. Echter, een pro van de Xbox is dat deze kan livestreamen op een lokaal netwerk. Dat wil zeggen dat muziek, foto`s en films ook op de tv te zien zijn.

Online Xbox one kopen

Speciaal aan de Xbox is, dat deze kan worden aangesloten op andere devices dan de tv. Dus gamen is mogelijk via de laptop of desktop met windows 10, zonder dat er een tv voor nodig is. De Xbox One S is de verbeterde versie van de Xbox One. Met name de ondersteuning van 4K (Ultra HD) en HDR zijn pluspunten. Hier heb je wel een tv voor nodig die beide functies eveneens ondersteunt. Naast dat de Xbox One S alle eigenschappen bezit van de Xbox One, is deze zuiniger en neemt minder ruimte in beslag. De console van de Xbox is zeer uitgebreid met allemaal multimediafuncties. Maar de vraag is, in hoeverre dit van belang is bij de keuze van een spelcomputer voor een kind. Anderzijds kan het een welkome aanvulling zijn, wanneer ook andere gezinsleden de spelcomputer gebruiken.

Inmiddels is de reeks Xbox uitgebreid met de Xbox One X. Met name de compactheid van deze nieuwe versie en de verbeterde weergave van 4K is een opvallende vooruitgang.  Wel is deze versie iets duurder dan de voorgaande modellen. Dit komt overeen met de PlayStation 4 Pro.

Xbox 360: een voordelige keuze

De ouderwetse spelcomputer van Microsoft, is deze Xbox 360. Het is een model dat niet meer geproduceerd wordt en dus is hij verkrijgbaar voor een scherpe prijs. Voor ouders die hun kind willen laten kennismaken met een spelcomputer, is dit een goed keuze. De kosten zijn vrij laag bij de aanschaf en tevens zijn er veel tweedehands spellen te koop. Een ideale starter, voor wie de laatste nieuwe technologieën niet nodig heeft.

PlayStation 4: een krachtpatser onder de spelcomputers

De Playstation 4 staat bekend om zijn goede en scherpe beeldweergave. Hij beschikt over een grote interen capaciteit, waardoor ook de snelheid van de spellen gewaarborgd is. De ervaren gamer zal hier absoluut op letten. De PlayStation 4 is uitgerust met een Blu-ray speler, zodat ook films afgespeeld kunnen worden.

Playstation online kopen

De verbeterde PRO versie, is uitgerust met meer functionaliteiten en heeft ook 4K ondersteuning. Maar de kosten bij de aanschaf zijn daardoor ook hoger. Verder is het belangrijk om goed na te denken over de te gebruiken spellen, aangezien nog niet alle spellen beschikbaar zijn voor deze laatste uitvoering.

PlayStation 3: de betaalbaardere versie zonder veel poespas

De directe concurrent van de Xbox 360 werd in 2006 de PlayStation 3. Inmiddels, ruim ingehaald door het succes van de PS4, zal de productie van de PS3 gaan stoppen. Het grote voordeel van deze verouderde spelcomputer is, de hoeveelheid spellen die beschikbaar zijn. Een ideale keuze voor een goede spelcomputer voor kinderen, met PlayStation kwaliteiten. Maar wel betaalbaar.

Nintendo 3DS: de ideale reisgezel voor onderweg

De serie Nintendo DS is ontworpen als draagbare spelcomputer voor kinderen. Daarnaast is Nintendo herkenbaar aan de vrolijke thema`s van de spellen. Het zijn typische spellen die passen in de Nintendo stijl. Zoals Pokémon, Mario, Super Smash Bros of Monster Hunter. De Nintendo 3DS is de laatste nieuwe versie in de lijn van Nintendo DS. Met deze versie is aansluiting op WIFI mogelijk, waardoor je ook kunt surfen op het internet.

Online nintendo 3ds kopen

De goedkopere variant, de Nintendo 2DS is tevens een prima spelcomputer. De DS-lijn heeft spellen ontwikkeld die voor beide versies te gebruiken zijn. Echter, de games op de 2DS zijn ook alleen maar in 2D te spelen. Dezelfde games zijn op de 3DS ook in 3D te spelen.

Nintendo Switch: de ideale familie spelcomputer

De Nintendo Switch is ontworpen voor gebruik met het hele gezin. Het is een draagbare spelcomputer die tevens te koppelen is aan de tv. De Switch is gemaakt om te gebruiken met één of twee personen. Hij is gebouwd met twee zogenaamde Joy-Con controllers die los te koppelen zijn van het beeldscherm. De console is zo ontwikkeld, dat deze makkelijk beheert kan worden door de ouders. Een speciaal ontworpen app voor de smartphone of tablet, maken het speelgedrag controleerbaar. Zo is de spelcomputer instelbaar, zodat het door ieder kind in het gezin veilig gebruikt kan worden.

Wat is de beste spelcomputer

De beste spelcomputer, is afhankelijk van de wensen van zowel ouder als kind. Wie gaan er gebruik maken van de spelcomputer en voor welke doeleinden? Is lichaamsbeweging belangrijk, gaan er alleen spellen gespeeld worden, of zijn de nieuwste technologieën ook een meerwaarde? Je kunt natuurlijk ook kiezen voor klassiek kinderspeelgoed.

Het is belangrijk om goede afwegingen te maken, dan zal je vanzelf terecht komen bij de beste spelcomputer die past bij jouw situatie.