Het kan wat vreemd aanvoelen om geld te betalen voor een spel dat je vervolgens niet mee naar huis neemt. Het is voor velen een nieuwe stap. Toch blijkt deze online aankoopervaring meer voordelen te hebben dan klassiek winkelen. Of je nu videogames, spelcomputers of bordspellen wilt kopen, online spellen kopen is een stuk handiger. Waarom? Dat leg ik je hieronder uit.

Het kopen van een online spel is een nieuwe ervaring, dan wanneer je door een winkelcentrum op zoek gaat naar een spel. Hopen dat jouw spel nog op voorraad is, is met online aankopen verleden tijd geworden. Toch geeft een product dat we kopen en daarmee tastbaar is, meestal een meer voldaan gevoel. Het kan daarom moeilijk zijn om over te stappen naar digitale producten.

De digitale wereld is een manier die ons omvormt tot een andere wijze van amusement beleven. Het is het mooie van internet, dat we niet langer gebonden zijn aan schema`s of publicatiedata. In de digitale wereld is entertainment altijd bereikbaar. 24 uur per dag en 7 dagen per week. Zonder uitzondering.

Er is volop keuze in digitaal entertainment , dat direct op de computer of tablet aanwezig is, wanneer dat gewenst is.  De game-industrie heeft in de loop van de tijd enorm gebruik kunnen maken van de ontstane revolutie op het internet. Online winkelen is de trend geworden en gemak staat hierbij meestal voorop. Toch is het concept om een game te downloaden, nog niet heel comfortabel. En dat is begrijpelijk, aangezien je geld investeert in een virtueel product. In dit artikel delen we de belangrijkste redenen, waarom online een spel kopen toch echt voordelen heeft.

Verzendkosten kun je schrappen

Online entertainment is zodanig ontworpen dat het optimaal kan profiteren van het `geen verzendkosten-model`. Muziek, films en games, ze zijn allemaal geschikt voor verkoop in de digitale wereld.  De LP`s van vroeger, de cassettebandjes, de CD`s en de mp3`s waren ook entertainment.  Het was niet veel anders dan de games van tegenwoordig. Behalve dat het entertainment van nu, geen verzendkosten kent na aankoop. Een punt lijkt bereikt, waarop fysieke producten voor de entertainmentwereld niet langer noodzakelijk zijn. De consoles dien je natuurlijk nog wel fysiek aan te schaffen. Het volgende overzicht toont refurbished consoles.

Online games kopen

Openingstijden online winkels

Een webwinkel kent normaal gesproken geen sluitingstijden. Ten alle tijden is de winkel beschikbaar om aankopen te doen, wanneer het jou uitkomt. Midden in de nacht of vroeg in de ochtend, het maakt niets uit en je bent altijd welkom. Het grote voordeel bij het kopen van online games is, dat het product ook direct beschikbaar is. Dus zodra je zin hebt om een videospel te spelen, dan is internet klaar om het te leveren.

Onbeperkte voorraad

Wanneer  je op zoek gaat naar een game in een fysieke winkel, is de kans klein dat je juist dat ene specifieke spel kunt vinden waar je naar op zoek bent. Met name wanneer het een collectors item betreft, een oudere game of misschien wel de allernieuwste uitgave. De ruimte in een fysieke winkel is beperkt en daardoor heeft ook de voorraad een beperkte marge.

Het internet daarentegen, kent geen limiet qua voorraad. De enige limiet die het internet kent, is de snelheid waarmee een game kan worden gewist om er een nieuwe voor in de plaats te zetten. Ga daarom vooral naar de grootste online aanbieders van games in Nederland: Bol.com, Mediamarkt en Nedgame. In Duitsland kun je bijvoorbeeld deze vergelijkingssite gebruiken.

Altijd de laatste updates

Zowel games als applicaties worden nooit in één keer perfect uitgebracht. Vaak zitten er de nodige bugs in. En dat zorgt weer voor teleurstellingen, omdat het spel niet optimaal gespeeld kan worden. Stel je voor dat je een game koopt bij een fysieke gamewinkel en je komt thuis met een spel met een bug. Je teleurstelling  zal enorm zijn. Wanneer je een game koopt via het internet, ben je doorlopend verzekerd van de laatste updates en bugfixes. Dat geeft een comfortabel gevoel, omdat een miskoop op dat gebied onmogelijk is.

Hoesjes lijken mooier dan de werkelijkheid

Elk artikel dat je koopt, online of in de winkel moet aan je verwachtingen voldoen. Bij gamespellen is dat niet anders. Echter, het probleem bij een fysiek spel, is dat alleen de albumhoes informatie verschaft over het product. Een goede hoes, kan leiden tot een aankoop. Het geeft immers het gevoel dat het een fantastisch spel moet zijn. De realiteit is bij thuiskomst soms zeer teleurstellend. Bij online aankopen heb je de mogelijkheid om eerst een trailer van de game te zien. Deze trailer zal een duidelijker en eerlijker beeld schetsen van het aan te kopen spel.

online games kopen

Wanneer de trailer toch niet voldoende informatie biedt om tot aankoop over te gaan, zijn er nog de reviews. Op tal van websites worden artikelen en dus ook games gereviewd. Een review kan nuttige informatie verschaffen over een product. Zeker wanneer een spel veel reviews achter zijn naam heeft staan, kun je uitgaan van een eerlijk gemiddelde. Daarnaast zijn er voldoende forums en blogs te vinden op het internet. Hier houden hele groepen mensen zich bezig met discussiëren over het functioneren van een game. Er is online dus niet meer echt een excuus vindbaar, voor het doen van een slechte of blinde aankoop.

Probeer je game eerst uit voordat je koopt

Wanneer bovengenoemde tips nog niet voldoende zekerheid bieden om over te gaan tot aankoop, denk dan aan het volgende. De meeste websites die online games verkopen, bieden vóór aankoop de optie aan om het spel te testen. Je kunt bijvoorbeeld een uur lang het spel spelen, om zeker te weten of het doen van die aankoop de moeite waard is. Deze laatste optie vind je natuurlijk nooit terug in een fysieke winkel.

Games testen

Het aankopen van een online  spel kan een behoorlijke stap zijn, wanneer je een game kopen in de winkel gewend was. Toch is zoeken naar een manier die vertrouwen geeft een goede eerste stap. Het internet biedt eindeloos veel voordelen. Echter, het handgevoel, het snuffelen in de bakken met spellen. Het checken van de hoesjes en het risico afwegen of het spel daadwerkelijk is wat het lijkt. Dat gevoel kan het internet niet vervangen.

Uiteindelijk is het dus aan jezelf of je durft over te gaan tot het doen van een online aankoop van videogames en andere multimedia. Of dat je toch nog even bij het oude blijft.

Categorieën: Online games